Audio newbie

Discussion in 'Audio & Electronics' started by 01fiddy, Jun 14, 2012.

  1. 01fiddy

    01fiddy Full Access Member

    Age:
    30
    Posts:
    323
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 29, 2012
    Location:
    ATX
    Finally ordered a new sub since my kenwood shallow 10" failed. I am getting a rockford fosgate r2sd2-10. Probably not the best but it was cheap. I have a question, at what point does one need a cap.? I only have a 760 watt Xplod to drive the sub. I am only going to wire it to 1 channel because bridged I blew up the Kenwood. Also what are good 5x7/6x8 door speakers?
     
  2. UtahFord

    UtahFord FFS best looking guy

    Age:
    36
    Posts:
    6,562
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 18, 2011
    Location:
    Bountiful Utah
    I don't think you'll need one, hell hook it up if at night you're lights go dim, do the big three upgrade first if still then get one but imo you shouldn't

    sent from my badass F-350
     
  3. ex4banger83

    ex4banger83 Safety 3rd

    Age:
    29
    Posts:
    6,850
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 29, 2010
    Location:
    Hartselle,AL
    You should be fine without a cap with an amp that size


    Sent from my iThingymajigger using TapATalk
     
  4. Roush PSD Interceptor

    Roush PSD Interceptor Straight Piped Diesel Staff Member

    Age:
    56
    Posts:
    9,803
    Likes Received:
    549
    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    Ringgold, Georgia
  5. Predatory Instincts

    Predatory Instincts Bizkit Grabber

    Posts:
    2,335
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 18, 2011
    Location:
    Burger King's bathroom
  6. 01fiddy

    01fiddy Full Access Member

    Age:
    30
    Posts:
    323
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 29, 2012
    Location:
    ATX
    Thanks for the help/ideas guys. I never had a cap on my ranger with 2 12's and an 800 watt American Legacy amp but wasn't sure. Sub will be here in a few days so I can always check voltage with the sub on. I have had good luck with Kenwood, until I blew the sub up with my little amp...
     
  7. TFIDDLE

    TFIDDLE VEEEE TEn

    Posts:
    7,291
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    North Mississippi
    if your gonna wire it to just one out of the two channels, wire it like this diagram. In this diagram it shows a monoblock amp but you will do the same just one one of your channels.no need for cap
    [​IMG]
     
  8. 01fiddy

    01fiddy Full Access Member

    Age:
    30
    Posts:
    323
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 29, 2012
    Location:
    ATX
    Ended up losing the Xplod, apparently it got rattled when I got stuck in the creek. Got a Rockford Fosgate 250-1, wired it just like the picture. Sounds pretty good, the Edge Evo says 13.7-14 volts, not gonna blow out any windows but it's pretty loud and it WORKS! Thanks for all the help guys
     
  9. Big Daddy

    Big Daddy Roll Tide

    Age:
    27
    Posts:
    965
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 2, 2010
    Location:
    Fayetteville Ga
    If i remember correctly you only need a cap if your running a thousand watts or more and then its 1 farrat for every thousand watts so youll be fine
     
  10. TFIDDLE

    TFIDDLE VEEEE TEn

    Posts:
    7,291
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    North Mississippi
    Dont get a cap

    Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
     

Share This Page